Wederopstanding Manchester United zorgt voor lucht bij Mourinho

6 okt 2018, 22:38

Na 10 minuten leek het helemaal mis te gaan voor Manchester United en Mourinho. De ploeg stond na 10 minuten al tegen een 0-2 achterstand aan te kijken in eigen huis tegen Newcastle United.

Kenedy en Muto zorgde voor een droomstart voor Newcastle en een nachtmerrie voor Mourinho. De trainer onder druk kon zijn ploeg niet behoeden voor een snelle 0-2 achterstand. De eerste helft leek helemaal nergens op en het leek wel alsof de spelers van United wilde dat hun trainer ontslagen werd. Alleen een enorme kans van Rashford zorgde voor gevaar bij United voor de rust.

Na de rust kwam United een stuk beter de kleedkamer uit. Juan Mata, die het vaak moet doen met een plek op de bank, schoot met een mooie vrijetrap de aansluitings treffer binnen. United ging in de slotfase nadrukelijk op zoek naar meer en na een prachtige combinatie tussen de Fransen Pogba en Martial schoot laatstgenoemde de gelijkmaker binnen. Uitgerekend Alexis Sanchez, die onder Mourinho ongeveer op het derde plan is geraakt, kopte in de laatste minuut de 3-2 tegen de touwen.

De opluchting was duidelijk zichtbaar bij Mourinho en zijn spelers. Misschien dat de Portugese trainer met deze ommekeer de directie heeft laten zien dat hij zijn spelers nog kan raken.