Terug

Volg Vandaag Inside

'We moeten kijken naar wie hem heeft aangesteld en wie hem had moeten controleren'

13 apr 2024, 15:03

Hélène Hendriks heeft in Vandaag Inside gereageerd op de verwijten aan het adres van de voormalige voetbaldirecteur van Ajax, Sven Mislintat: "Het zal best dat hij verkeerde dingen heeft gedaan, maar we moeten niet kijken naar wat hij heeft gedaan, want hij kreeg mandaat om alles zelf te doen."

Hélène vindt dat er sprake is van een bestuurlijke fout: "We moeten kijken naar wie hem heeft aangesteld en wie hem had moeten controleren, daar ligt de fout. Als je hem alle vrijheid geeft, moet je ook niet piepen als het niet goed gaat. Je hebt altijd een 'meer paar ogen'-beleid als je een speler haalt. Blijkbaar is het 'meer paar ogen'-beleid er ook mee ingestemd, dus die kun je ook verantwoordelijk houden."

René haakt in op de invalshoek van Hélène: "Niet bij Overmars als hij er al 6 jaar zit, maar als jij een nieuw iemand aanstelt, kijk je gewoon over zijn schouder mee wat hij doet. Dan ben je er dagelijks mee in contact, wat ben je aan het doen, hoe gaan we verder, waar ben je mee bezig? Dat is toch de normaalste zaak van de wereld."

Ook Johan mengt zich in het gesprek: "Hij negeerde zijn hele technische staf, hij bepaalde wie er kwam en wat de trainer er verder van vond, vond hij niet relevant."

Hélène trekt haar conclusie: "Dus is de visie van de club destijds niet goed geweest. Je stelt een trainer aan die zegt: 'Oké dat moet dan maar', want die wil graag naar Ajax. Dat is al verkeerd, want als trainer zeg je toch wacht eens even, ik moet die selectie hier gaan vormen en mee gaan werken, dan wil ik toch een beetje instemming."

Johan heeft zich ook verbaasd over het handelen van de RvC: "Bij welk bedrijf kan een werknemer 115 miljoen laten verdampen terwijl de raad van commissarissen toekijkt? Dat kan helemaal niet."

In Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside, heeft Chris Woerts gereageerd op het onderzoek naar Sven Mislintat. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.