Terug

Volg Vandaag Inside

Wc-oorlog voorbij: Tweede Kamer krijgt gender-inclusieve toiletten

Wc-oorlog voorbij: Tweede Kamer krijgt gender-inclusieve toiletten

20 feb 2023, 00:00

De Tweede Kamer krijgt tijdens de renovatie 'gender-inclusieve toiletten', dat heeft een commissie van Kamerleden besloten. Dit houdt in dat wie naar de wc moet in de opgeknapte Tweede Kamer, drie opties heeft. Je kan dan naar een herentoilet, een damestoilet óf een ’gender-inclusief toilet’, waar iedereen naartoe mag.

De Bouwbegeleidingscommissie van de Tweede Kamer heeft aangegeven dat het zich kan vinden in de voorgestelde uitwerking van de drie type toiletten, zo staat in een verslag waarover De Telegraaf schrijft. De verbouwing van de Tweede Kamer moet eind 2026 klaar zijn.

De afgelopen tijd ontstond er 'een heuse wc-oorlog' over het onderwerp toen de fracties aankwamen in het tijdelijke onderkomen gedurende de renovatie van het Tweede Kamergebouw. Op toiletten hingen er geen bordjes en werden al gauw handgeschreven briefjes geplakt met daarop "mannen" en "vrouwen". Daarna werden de briefjes verwisseld met andere waarop "genderneutraal" stond.

Volgens het Rijksvastgoedbedrijf, dat de verbouwing uitvoert, is het nog niet duidelijk hoeveel gender-inclusieve wc’s er exact komen. "Het precieze aantal kan de Kamer straks zelf bepalen", aldus een woordvoerder aan de Telegraaf. "Maar het zal in ieder geval mogelijk zijn in een groot aantal toiletgroepen in het Kamergebouw."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.