Terug

Volg Vandaag Inside

Waterreus haalt snoeihard uit naar ‘gepensioneerd skileraar’ van Ajax

Waterreus haalt snoeihard uit naar ‘gepensioneerd skileraar’ van Ajax

1 mei 2023, 14:00

Ronald Waterreus heeft in zijn column voor De Limburger stevig uitgehaald naar Sven Mislintat. De nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax, die officieel nog niet is begonnen, is volgens Waterreus volledig onbekwaam voor zijn nieuwe functie.

“Een man met het voorkomen van een gepensioneerd skileraar”, schrijft Waterreus over Mislintat. “Om te verkneukelen is het: de club die zichzelf altijd zo voorstaat op zijn originele en unieke Amsterdamse voetbal-DNA haalt een volstrekt onbekende Duitser zonder echt noemenswaardig cv. Zou clubdirecteur Edwin van der Sar geen zwaargewicht op deze positie dulden?”, vraagt de columnist zich af.

Mislintat zal binnenkort moeten beslissen welke hoofdtrainer volgend seizoen voor de groep staat. Eerder zei de Duitser dat Heitinga 'op pole position' staat. “Die beslist tijdens zijn eerste werkdag, waarschijnlijk tussen twee Van Dobben-kroketten door, dat de momenteel sportief matig presterende coach een herkansing krijgt. Ik zou die beslissing nog eens heroverwegen als ik hem was”, luidt het advies van Waterreus. “Een club in verval heeft een trainer van faam nodig. Geen dilettant, zoals Heitinga, die nagenoeg alle grote wedstrijden verloren heeft met de selectie die voorafgaand aan dit seizoen door vriend en vijand geprezen werd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.