Terug

Volg Vandaag Inside

'Wat mij betreft zijn we beter af zonder de VAR'

'Wat mij betreft zijn we beter af zonder de VAR'

16 feb 2021, 16:22

Wayne Rooney heeft het helemaal gehad met de video-arbitrage, kortweg VAR. De oud-international van Engeland en alltime topscorer van Manchester United vindt dat het checken van beslissingen van de scheidsrechter door een videoarbiter "emoties van fans en spelers ruïneert".

Rooney, bezig aan zijn eerste klus als manager bij Derby County, heeft in het Championship waarin zijn ploeg uitkomt geen last van de VAR. "Maar als ik naar de Premier League kijk, vind ik sommige beslissingen van de VAR frustrerend en snap ik ze soms totaal niet", zei Rooney, die afgelopen najaar Phillip Cocu opvolgde op de bank bij Derby. "Wat mij betreft zijn we beter af zonder de VAR. Ook al zul je soms balen na een wedstrijd, we moeten erop vertrouwen dat scheidsrechters gewoon hun best doen. Ook al ben je het soms niet met ze eens, we moeten ze hun werk laten doen en hun beslissingen accepteren."

Rooney is vooral ook bezorgd dat de band met de fans, wanneer die weer welkom zijn, wordt verstoord. "De emotie wordt eruit gehaald. Ik herinner me vaak genoeg te hebben gescoord op de rand van buitenspel. Je kijkt even naar de grensrechter en als de vlag omlaag blijft ga je door met juichen. Het is het moment dat de fans zich met jou en je club verbonden voelen. Samen een doelpunt vieren. Dat moet je niet weg willen halen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.