Terug

Volg Vandaag Inside

Wanvertoning Salt Bae na WK-finale krijgt staartje door FIFA

Wanvertoning Salt Bae na WK-finale krijgt staartje door FIFA

22 dec 2022, 21:00

De actie van Salt Bae na afloop van de WK-finale krijgt nog een staartje. De FIFA heeft kennisgenomen van zijn ongewenste aanwezigheid en wil maatregelen nemen.

Nadat Argentinië - ten koste van Frankrijk - de wereldtitel veroverde, wist de Turkse chef Nusret Gökçe niet hoe snel hij in de buurt van Lionel Messi moest zijn. Op video's is te zien hoe Messi geen aandacht wil besteden aan Salt Bae, terwijl hij ook ongegeneerd naast Lisandro Martinez gaat staan voor een foto met de verdediger en de trofee.

Daar bleef het niet bij voor Gökçe, die het ook nodig vond om zelf even het eremateriaal aan te raken. Op een gegeven moment stond hij met het eremateriaal

Ook vond hij het nodig om het eremateriaal van de nieuwbakken WK-winnaars aan te raken met zijn handen en mond. Zo greep hij de beker voor een foto en beet hij zelfs in de gouden medaille van Franco Armani. Volgens de officiële reglementen van Wereldvoetbalbond FIFA is dit verboden.

Voor de FIFA is nu de maat vol, zo weet New York Times-journalist Tariq Panja. Uit navraag bij de wereldvoetbalbond blijkt dat zij maatregelen gaan nemen. "Na een evaluatie heeft de FIFA vastgesteld hoe individuen ongeoorloofd toegang hebben gekregen tot het veld na de sluitingsceremonie in het Lusail stadion op 18 december. Een gepaste actie zal volgen."

Volgens Panja zal waarschijnlijk een loopjongen van de beveiliging op de vingers getikt worden, terwijl het probleem eigenlijk ergens anders zit. "De verantwoordelijkheid zit bij de top van de FIFA", doelt hij op FIFA-baas Gianni Infantino met wie Salt Bae een goede relatie heeft. "Hij heeft Salt Bae en zijn vlees nu al twee jaar lang aanbeden én hem zelfs een VIP-toegang gegeven", besluit de journalist.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.