Terug

Volg Vandaag Inside

Wanneer loont het om naar Duitsland te rijden voor een volle tank?

Wanneer loont het om naar Duitsland te rijden voor een volle tank?

5 juni 2022, 17:00

Steeds meer Nederlanders uit het Oosten kiezen vanwege de stijgende benzineprijzen ervoor om in Duitsland te tanken. De prijs per liter scheelt soms wel 0,50 eurocent. Maar loont het ook als je westelijker woont om naar de oosterburen te rijden voor een volle tank?

De gemiddelde landelijke adviesprijs per 1 juni 2022 voor een liter Euro95 in Nederland is € 2,45. Voor diesel is dat ongeveer € 2,13. Volgens de ANWB is de gemiddelde prijs voor prijs voor Euro95 in Duitsland € 2,09 en voor diesel € 2,00. Toch blijkt dat er veel tankstations vlak over de grens met Nederland vaak prijzen hanteren van rond de € 1,89.

De kans is groot dat de benzineprijs in Duitsland de komende dagen alleen maar verder daalt. Het heeft te maken met het feit, dat de Duitse overheid een accijnsverlaging heeft doorgevoerd, waardoor de literprijs kan dalen tot € 1,77. Paul van Selms van United Consumers, stelt dat over de grens tanken echt een goede idee is als je naast de Duitse grens woont. 'Anders ben je een dief van je eigen portemonnee', zegt Van Selms in gesprek met Hart van Nederland.

Tips om brandstof te besparen

Tanken bij de oosterburen is toch voor de meeste mensen niet rendabel. Uit een berekening van United Consumers blijkt, dat het voor mensen die meer dan een half uur (enkele reis) van de Duitse grens wonen, het niet rendabel is om naar Duitsland te gaan om te tanken.

United Consumers heeft een aantal tips om brandstof te besparen. 'Ga op zoek naar een goedkoop tankstation of probeer met korting te tanken', zegt Van Selms. 'Rijd zuinig en ook met een goede bandenspanning, daarmee kan je zomaar tien procent besparen. Probeer de auto te laten staan. Al is dat natuurlijk een levensbehoefte als het aankomt op vervoer. Maar daarmee win je natuurlijk het meest', aldus Van Selms.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.