Terug

Volg Vandaag Inside

Wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?: 'Hij is een fenomeen'

Wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?: 'Hij is een fenomeen'

3 mei 2023, 15:37

Thijs Dallinga en zijn Nederlandse teamgenoten hebben indruk gemaakt in Frankrijk na het winnen van de Coupe de France met Toulouse FC tegen FC Nantes (1-5). Franse media vragen zich af wanneer de spits geselecteerd wordt voor oranje, vertelt sportjournalist Hugues Sionis tegenover Voetbal International.

Naast Dallinga is Sionis ook onder de indruk van de andere Nederlanders die spelen voor de Franse bekerwinnaar: "Waar zou Toulouse staan zonder de Nederlanders? Niet waar ze nu staan. Branco van den Boomen en Stijn Spierings hebben als complementair duo Toulouse naar de promotie geleid, dit seizoen hebben ze gezelschap gekregen van offensieve Hollanders als Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal. Laat ik eerlijk zijn, toen ze kwamen vroegen we ons af wie dat waren. Ze hebben zelf geantwoord. Dallinga is een fenomeen. Wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?"

Bondscoach Ronald Koeman heeft eerder gezegd dat hij de spits van Toulouse in het vizier heeft, maar dat hij eerst wilde kijken of Ajax-speler Brian Brobbey het niveau van het Nederlands elftal aankan. Dallinga heeft verteld open voor te staan voor Oranje: “Het zou geweldig zijn natuurlijk, het is voor iedere voetballer een droom. Dat is voor mij niet anders." In de podcast De Eerste de Beste laat Dallinga weten dat hij vindt dat de bondscoach zijn teamgenoot Van den Boomen over het hoofd ziet:  "Ik zie vaak lijstjes voorbijkomen over de top vijf competities waarin hij bovenaan staat. Dus ik was wel redelijk verbaasd dat hij er niet bij zat. Maar goed, uiteindelijk weet je niet waar de bondscoach naar kijkt. Misschien dat Frankrijk niet in het pakket zit”, besluit hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.