Terug

Volg Vandaag Inside

'Wanneer promotie bereikt is, ga ik mijn kop eraf zuipen samen met onze supporters'

'Wanneer promotie bereikt is, ga ik mijn kop eraf zuipen samen met onze supporters'

7 apr 2023, 00:00

Bram van Polen kan vrijdagavond met PEC Zwolle promoveren naar de Eredivisie. De 37-jarige aanvoerder geeft aan dat het tijd is om weer terug te keren naar het hoogste niveau, maar dat een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie niet slecht is geweest voor de club.

Bij een overwinning tegen FC Eindhoven en als Almere City verliest van Jong AZ, is promotie definitief een feit voor PEC Zwolle. "Iedereen lacht, iedereen is blij. In die zin werkt een jaar KKD – als het bij een jaar blijft tenminste – best louterend", zegt Van Polen in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Na jaren van stress voel je opeens weer hoe lekker het is, niet elk weekeinde chagrijnig thuiskomen. Winnen, iets dat we tot dusver in 23 van de 31 wedstrijden hebben gedaan, is zo heilzaam voor een club die jaren tobbende is geweest."

"Dat feestje mag straks ook echt gevierd worden, vind ik", vervolgt clubicoon Van Polen. "Kijk, onze trainer Dick Schreuder – een pure vakman – heeft het niet graag dat ik het over bier drinken heb. Maar geloof me: wanneer die promotie bereikt is, ga ik mijn kop eraf zuipen. Samen met onze supporters, die ons in de KKD massaal zijn blijven steunen."

Van Polen kijkt uit om weer tegen de grotere clubs te mogen spelen. "TOP Oss-uit was serieus leuk om weer eens mee te maken. Maar heel eerlijk: met 13-0 winnen van FC Den Bosch voelt bijna niet meer als sport. Ik ben zo blij voor de club dat we straks weer tegen Feyenoord en Ajax spelen. Dat wil je als voetballer en supporter. Dat is PEC-waardig", aldus Van Polen, die al zestien seizoenen en 474 officiële wedstrijden speler van PEC Zwolle is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.