Terug

Volg Vandaag Inside

Wales-legende Gareth Bale (33) beëindigt carrière per direct

Wales-legende Gareth Bale (33) beëindigt carrière per direct

9 jan 2023, 16:20

Gareth Bale (33) stopt per direct met voetballen voor zijn club (Los Angeles FC) en land (Wales). Daarmee komt er een einde aan zijn imposante carrière die hem onder meer bracht langs Southampton, Tottenham Hotspur en Real Madrid.

"Na zorgvuldige overwegingen kondig ik per direct mijn pensioen van clubvoetbal en interlandvoetbal aan", schrijft Bale op sociale media. "Ik voel me enorm bevoorrecht om mijn droom te hebben kunnen verwezenlijken om de sport te beoefenen waar ik van houd. De hoogtepunten die ik de afgelopen zeventien jaar heb meegemaakt zijn onmogelijk te evenaren".

Bij Southampton brak de Welshman door, terwijl hij furore maakte bij Tottenham Hotspur. In 2013 verdiende Bale daarmee een transfer naar Real Madrid. In Spanje won hij maar liefst 5 keer de Champions League en werd hij driemaal gekroond tot kampioen van Spanje. In de zomer van 2022 vertrok Bale naar Amerika, voor een laatste kunstje bij LAFC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.