Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Verstappen niet meewerkt aan de Netflix-hit 'Drive to Survive'

Waarom Verstappen niet meewerkt aan de Netflix-hit 'Drive to Survive'

25 mrt 2022, 11:41

Bij Netflix is het nieuwe seizoen van Drive to Survive te zien, de serie over het reilen en zeilen in de Formule 1. In de nieuwe afleveringen gaat het over het afgelopen seizoen met onder andere de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Ondanks dat er in het nieuwe seizoen veel om Verstappen te doen is, heeft de Nederlander van Red Bull ervoor gekozen om niet actief mee te werken aan de serie. 

‘Het is over de top. Na seizoen één was het al verpest. Ik ben een vrij nuchtere kerel en ik wil gewoon feiten en geen hype’, zei de Limburger eerder over de Netflix-hit. De serie geeft een kijkje in de belangrijkste racecompetitie ter wereld en is gemaakt door de producers van de films Senna. Drive to Survive biedt een inzicht in het leven van de topcoureurs, teambazen en renstallen. ‘Het moet als een boost werken voor de Formule 1 in de VS, maar ik vind het niet leuk om er onderdeel van te zijn. In eerdere seizoenen werden quotes van mij in situaties gemonteerd, terwijl ik die dingen over een hele andere situatie zei. Er is heel veel nep in die serie.’

Tijdens de testdagen in Bahrein vertelde Verstappen dat hij het nieuwe seizoen wel ging kijken. ‘Om te zien hoe over de top het is’, gaf hij als reden. Echter had de F1-coureur al héél snel genoeg gezien. ‘Ik heb twee afleveringen gekeken, maar ik was niet echt onder de indruk. Het is niet echt mijn ding, al die neppe rivaliteiten’, zegt Verstappen in gesprek met de BBC.

De regerend wereldkampioen neemt de manier hoe Netflix de relatie tussen Lando Norris en Daniel Ricciardo weergeeft als voorbeeld. ‘Lando en Daniel zijn twee geweldige personen die ik goed ken. Ze hebben een geweldig karakter en in de tweede aflevering lijkt het alsof ze niet zo vriendelijk zijn naar elkaar. Voor mij is dat echt niet oké en dat is precies de reden waarom ik er geen onderdeel van wil uitmaken.’

F1-baas hoopt op bijdrage Verstappen

Nu Verstappen wereldkampioen is, is de Formule 1 erbij gebaat dat de populaire coureur zijn medewerking verleent aan Netflix. Stefano Domenicali, CEO van de Formula One Group, hoopt de Limburger dolgraag bij de serie te betrekken. 

‘Een coureur die weigert om mee te doen omdat hij het gevoel heeft dat hij niet op de juiste manier neergezet wordt, is niet constructief', legt de Formule 1-baas uit. ‘Er is een dialoog nodig om te begrijpen hoe hij in een format waar hij zich goed bij voelt kan worden betrokken. Het is iets dat we met alle coureurs zullen bespreken.’

Domenicali zal ook het gesprek aangaan met de makers van de serie. ‘Het lijdt geen twijfel dat het Netflix-project een zeer succesvol effect heeft gehad. Maar het is noodzakelijk dat het verhaal niet van de werkelijkheid afwijkt, anders past het niet meer bij ons’, zo waarschuwt de Italiaan. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.