Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Ten Hag Cristiano Ronaldo niet liet invallen tegen Manchester City

Waarom Ten Hag Cristiano Ronaldo niet liet invallen tegen Manchester City

3 okt 2022, 09:20

Volgens Erik ten Hag is een gebrek aan geloof de reden van de ruime nederlaag (6-3) van Manchester United tegen stadgenoot City. "We lieten ze voetballen. En in balbezit waren we niet moedig genoeg, maakten we fouten en namen slechte beslissingen. Dan krijg je klappen", zei de trainer, die na afloop ook uitleg gaf over de reserverol van Cristiano Ronaldo.

"De spelers weten dat ze het beter kunnen. Maar als je niet vecht, heb je een probleem tegen een team als Manchester City. Dan word je afgemaakt, dat is vandaag gebeurd."

Echter is er nog geen reden tot paniek, zo stelt de Nederlandse trainer. "We zijn bezig met een proces en dit is maar één wedstrijd. Maar ik wil de mentaliteit en de houding van het team veranderen. Tegenslagen zijn normaal in ons proces. Hier moeten we van leren."

Ten Hag bracht meerdere wisselspelers in, maar hield Cristiano Ronaldo de gehele wedstrijd op de bank. De trainer wilde de 37-jarige vedette bij een kansloze tussenstand niet laten invallen, zo verklaarde hij op de persconferentie na afloop. "Dat was uit respect voor zijn grote carrière".

Casemiro

Ook de grote aankoop Casemiro mocht niet aan de aftrap verschijnen. "Nadat we hem hadden gekocht, begonnen we te winnen. Maar ik weet zeker dat Casemiro op de lange termijn belangrijk voor ons zal zijn en snel in de basis zal komen. Dat zal op een natuurlijke manier gaan", aldus Ten Hag over de oud-speler van Real Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.