Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Taylor wel en Wieffer niét in Oranje? 'Je bent sneller international als Ajacied'

Waarom Taylor wel en Wieffer niét in Oranje? 'Je bent sneller international als Ajacied'

27 feb 2023, 12:20

Mats Wieffer toonde zich afgelopen weekend wederom als een van de sterkhouders van Feyenoord in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-4). Daarom rijst steeds vaker de vraag: moet de middenvelder door bondscoach Ronald Koeman worden opgeroepen voor Oranje?

Eind maart begint Koeman aan zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje. De oefentrainer lijkt een nieuwe generatie talenten in zijn schoot geworpen te krijgen met spelers als Xavi Simons en Mats Wieffer. Laatstgenoemde maakt sinds de winterstop indruk in Rotterdam-Zuid, maar is zelf niet zo bezig met een uitverkiezing. "Ik focus mij op de volgende wedstrijd en moet het iedere week laten zien. Dan zie ik het allemaal vanzelf wel", vertelde Wieffer zondag nuchter.

Volgens Ibrahim Afellay komt Oranje momenteel te vroeg voor de 23-jarige Feyenoorder. "Voor het Nederlands elftal moet iemand zich wel over langere tijd hebben bewezen", beargumenteert hij in Studio Voetbal. "Tegenwoordig zit je al bij Oranje als je een goede corner neemt. Zo'n Wieffer is momenteel hartstikke goed bezig, maar hij moet zich op de langere termijn nog bewijzen, vind ik."

Pierre van Hooijdonk weet niet wat hij hoort: "Maar, koploper van Nederland? Als je een speler hebt die zich zó makkelijk staande houdt... En zó bepalend is voor het niveau dat Feyenoord haalt... Waarom moet hij dan een langer traject volgen om bij het Nederlands elftal te komen en Kenneth Taylor wordt onmiddellijk bij de selectie gegooid?"

Kenneth Pérez

Eerder op de avond boog Kenneth Pérez zich bij ESPN over de discussie. "Als je naar het verleden kijkt, dan ben je toch sneller international als je voor Ajax voetbalt. Dat is altijd zo geweest. Maar dat is niét terecht."

Toch is de analist niet geheel overtuigd van Wieffer: "Je wordt toch beoordeeld op je prestaties in topwedstrijden. Ik wil Wieffer graag zien in het Europese tweeluik tegen Sjachtar Donetsk; toch een redelijke tegenstander."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.