Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Nederland het tweede CL-ticket donderdag al binnen kan hebben

Waarom Nederland het tweede CL-ticket donderdag al binnen kan hebben

15 mrt 2023, 00:00

Nederland is weer een stap dichter bij een extra Champions League-plek gekomen. De beslissing kan komende donderdag al vallen en dan zouden we in theorie drie Nederlandse clubs kunnen hebben in het seizoen 2024/25 in het miljardenbal.

Door de uitschakeling van FC Porto in de achtste finale van de Champions League tegen Internazionale kan het extra Champions League-ticket in 2024 Nederland al bijna niet meer ontgaan. Inter was over twee wedstrijden te sterk voor de nummer twee van de Portugese competitie. Portugal heeft daardoor met Benfica en Sporting Lissabon nog twee clubs op Europees niveau.

Alle ogen zijn donderdag uiteraard gericht op de returns van Feyenoord (Europa League) en AZ (Conference League). De Rotterdammers ontvangen Shakhtar Donetsk en de club uit Alkmaar neemt het op tegen Lazio, maar voor het extra Champions League-ticket juichen we ook voor Arsenal.

Juichen voor Arsenal

Het resultaat van Benfica in de Champions League doet er niet toe. Mocht Arsenal donderdag in eigen huis Sporting uitschakelen in de Europa League (heenwedstrijd 2-2), dan is het voor Portugal niet meer mogelijk om Nederland te kunnen inhalen op de coëfficiëntenranglijst. De resultaten bij Feyenoord en AZ zijn daarvoor dus ook niet van belang.

Nederland is dan zeker van de zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst en heeft dan recht op een extra CL-ticket. Naast de nummer van de Eredivisie, is dan ook de nummer drie verzekerd van de voorronde in de hoogste Europese competitie voor in het seizoen 2024/25. In 2002 gebeurde dat voor het laatst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.