Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Feyenoord voor Manchester City juicht vanavond

Waarom Feyenoord voor Manchester City juicht vanavond

10 juni 2023, 16:57

Dat Manchester City onder voetbalfans minder sympathie oproept dan andere clubs, is een feit. Toch zal er in Rotterdam voor City gejuicht worden zaterdagavond. Als City de Cup met de Grote Oren pakt, zal Feyenoord namelijk doorstromen naar pot 1 van de loting van de Champions League voor volgend seizoen.

Een plek in pot 1 zou betekenen dat de Rotterdammers Manchester City, de winnaar van de Europa League en clubs als Paris Saint-Germain en Napoli ontlopen. Een loodzware poule is dan overigens alsnog mogelijk: in pot 2 zitten waarschijnlijk teams zoals Atlético Madrid, Real Madrid, Manchester United en Arsenal. Ook uit pot 3 en pot 4 kan nog een lastige tegenstander komen.

De kampioen van Nederland komt bij de loting van de Champions League in principe in pot 3, maar een plek in pot 1 is ook nog mogelijk. Daarin zitten de kampioenen van de landen uit de top zes van de coëfficiëntenranglijst voor dit seizoen, de winnaar van de Champions League én de Europa League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.