Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Ajax het aandurft om tientallen miljoenen neer te leggen voor Bassey

Waarom Ajax het aandurft om tientallen miljoenen neer te leggen voor Bassey

20 juli 2022, 15:00

Calvin Bassey is vanaf woensdagmiddag officieel speler van Ajax. De Amsterdammers betalen minimaal 23 miljoen euro voor de Nigeriaan, die overkomt van Rangers FC. Technisch manager Gerry Hamstra legt uit waarom de Amsterdammers zoveel betalen voor de verdediger.

Volgens Hamstra heeft het bedrag voor Bassey deels te maken met het aantal vertrokken spelers bij Ajax. "We zitten in een aparte situatie. Er zijn een paar jaar lang bijna geen spelers vertrokken. En als ze weggingen, dan waren het er maar één of twee," vertelt Hamstra tegenover Ajax Life. "Nu zit je in een situatie dat er veel meer spelers weg zijn. Je hebt jongens die gratis de deur uitliepen, maar ook gasten die graag een stap wilden maken. Dan moet je Champions League-waardige spelers terughalen."

De 52-jarige Groninger geeft ook aan dat het halen van Champions League-waardige spelers nou eenmaal veel geld kost. "De één-op-één vervangers kosten nou eenmaal iets meer dan de jongens die daarachter zitten. Uiteindelijk heb je ambities. Je wil kampioen worden en de volgende stap in Europa zetten."

De linksbenige Bassey werd twee jaar geleden door Rangers FC overgenomen van Leicester City, waar hij in de jeugdopleiding zat. De aanwinst van Ajax is al aanwezig in Oostenrijk, waar de Amsterdammers momenteel op trainingskamp zijn. De ploeg van trainer Alfred Schreuder oefent zaterdag tegen Eintracht Frankfurt. Eerder deze zomer legde Ajax Owen Wijndal en Steven Bergwijn al vast. Ook zijn de Amsterdammers druk bezig met de terugkeer van Brian Brobbey en de komst van Francisco Conceição .

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.