Terug

Volg Vandaag Inside

Waarom Ajax donderdagavond alweer in actie komt in de Eredivisie

Waarom Ajax donderdagavond alweer in actie komt in de Eredivisie

1 dec 2021, 09:32

Woensdagavond en donderdagavond staan er met respectievelijk Feyenoord-Heracles Almelo en AZ-Fortuna Sittard twee inhaalwedstrijden op het programma in de Eredivisie. Maar ook speelronde 15 gaat donderdagavond al weer van start met Ajax-Willem II, waar de start van een nieuwe speelronde normaal gesproken plaatsvindt op vrijdag of zaterdag.

Dat heeft alles te maken met de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Sporting Portugal, die dinsdagavond 7 december op het programma staat. In het kader van de veranderagenda kunnen clubs die Europese wedstrijden spelen namelijk extra rust krijgen in aanloop naar of na zo'n duel.

Kort na de Europese lotingen werden daarom een aantal Eredivisie-wedstrijden verplaatst. Zo ook Ajax-Willem II, een wedstrijd die aanvankelijk op zaterdag 4 december gepland stond. Deze werd echter twee dagen naar voren gehaald, om Ajax zo extra rust te geven voor de misschien wel beslissende wedstrijd tegen Sporting, in de zesde speelronde van de Champions League. In de afgelopen jaren liep Ajax namelijk op de laatste speeldag, tegen Valencia en Atalanta, overwintering in het miljoenenbal mis.

Dit seizoen is Ajax na vijf speelrondes echter al zeker van overwintering in de Champions League, en zelfs van de eerste plaats. Sporting is al verzekerd van de tweede plaats in Groep C.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.