Terug

Volg Vandaag Inside

'Waar ik spijt van heb? Dat we Van Persie niet hebben gehaald'

'Waar ik spijt van heb? Dat we Van Persie niet hebben gehaald'

4 juni 2021, 16:32

Andrea Agnelli en Fabio Paratici werkten jarenlang samen in het bestuur van Juventus. Paratici vertrekt na elf jaar als sportief directeur bij De Oude Dame, zijn contract wordt niet verlengd. Samen hebben ze teruggeblikt op hun samenwerking en kwam onder meer een anekdote over Robin van Persie naar boven.

Paratici wist meerdere topspelers naar Juventus te halen. Agnelli kan zich dat nog goed herinneren. 'Daarbij denk ik aan Carlos Tévez, Paulo Dybala en Cristiano Ronaldo', vertelt Agnelli tijdens een speciale persbijeenkomst. 'Het enige waar ik spijt van heb is dat wij Robin van Persie niet hebben gehaald. We hebben een keer thuis met hem gegeten en hadden hem een paar weken eerder bezocht.'

Van Persie werd tijdens zijn laatste seizoen bij Arsenal benaderd door meerdere clubs, waaronder Juventus. Uiteindelijk tekende de oud-aanvaller bij Manchester United. Voormalig trainer Arsène Wenger gaf in 2012 al aan dat Juve belangstelling had voor Van Persie.

In dat seizoen haalde Juventus alsnog een spits naar Turijn. Niemand minder dan Nicklas Bendtner werd toen overgenomen op huurbasis van Arsenal. De Deense aanvaller zette eerder deze week een punt achter zijn carrière.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.