Terug

Volg Vandaag Inside

VVV-Venlo heeft beet en presenteert nieuwe trainer

VVV-Venlo heeft beet en presenteert nieuwe trainer

17 mrt 2021, 10:20

Jos Luhukay moet VVV-Venlo in de Eredivisie houden. De Limburgse club presenteerde de oud-speler woensdagochtend als de opvolger van Hans de Koning, die een dag eerder werd ontslagen vanwege de slechte resultaten. De voormalige aanvaller heeft een contract tot het einde van dit seizoen ondertekend. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om daarna met elkaar verder te gaan.

De 57-jarige Luhukay is geboren in Venlo. Hij speelde in twee periodes voor de Limburgse club (1979-1982 en 1986-1989). Als trainer was hij vooral werkzaam in Duitsland, onder meer bij Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC. Bij zijn laatste club FC St. Pauli werd hij vorig jaar zomer ontslagen.

VVV-Venlo verloor onder leiding van De Koning de laatste zeven competitieduels. De club zakte daardoor naar de vijftiende plek op de ranglijst en staat nog maar 1 punt boven de degradatiezone. VVV-Venlo en De Koning hadden eerder al besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan.

Technisch manager Stan Valckx van VVV speelde vroeger samen met Luhukay in Venlo. De nieuwe trainer was al in beeld voor het komende seizoen als opvolger van De Koning.

Luhukay debuteert zondag als trainer van VVV-Venlo in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Er zijn nog acht speelronden te gaan in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.