VVV met tien man in blessuretijd naast AZ

25 nov 2018, 20:09

VENLO (ANP) - AZ heeft in de eredivisie twee punten verspeeld bij VVV-Venlo. Het elftal van trainer John van den Brom gaf een voorsprong van twee doelpunten weg: 2-2. De gelijkmaker viel diep in blessuretijd. Patrick Joosten scoorde in de 94e minuut. De invaller kapte de inglijdende Ricardo van Rhijn uit en schoot de bal in de verre hoek binnen.

VVV stond op dat moment met tien man op het veld. Peter van Ooijen kreeg in de 91e minuut direct rood toen hij onbesuisd inkwam op Adam Maher.

Door de late gelijkmaker blijft VVV, dat dit seizoen in eigen stadion alleen van Ajax verloor, AZ voor op de ranglijst. Beide teams hebben negentien punten, maar VVV speelde een wedstrijd minder. VVV is zevende en AZ achtste.

Teun Koopmeiners opende in de 7e minuut de score voor AZ uit een strafschop. Na een kwartier spelen verdubbelde Oussama Idrissi de Alkmaarse voorsprong.