Terug

Volg Vandaag Inside

VVD wil puntenaftrek voor clubs waarvan supporters zich misdragen

VVD wil puntenaftrek voor clubs waarvan supporters zich misdragen

13 apr 2023, 19:00

De VVD pleit voor puntenaftrek voor voetbalclubs waarvan de supporters zich hebben misdragen. De regeringspartij hoopt zo het voetbal veiliger te maken. Ze komt met een voetbalpamflet na een reeks van incidenten tijdens of na voetbalwedstrijden.

Er zijn nog meer maatregelen die de VVD wil om misdragingen tegen te gaan. Stadionverboden zouden beter moeten worden gehandhaafd en de "bijdrage van disproportionele politie-inzet bij een wedstrijd, zowel in als buiten het stadion, wordt doorberekend aan de KNVB".

Volgens de VVD wordt het voetbalgeweld wel veroordeeld, maar gebeurt er vervolgens te weinig. Clubs doen onvoldoende om het te voorkomen en voetbalbond "KNVB - medeverantwoordelijk voor die veiligheid - blijft op de handen zitten en naar anderen wijzen", aldus de liberalen.

Er waren de afgelopen tijd diverse incidenten met supporters. Ajax-middenvelder Davy Klaassen werd tijdens de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax geraakt door een voorwerp uit het publiek. Hij liep een hoofdwond op. Aanhangers van PEC Zwolle bekogelden dit weekeinde de politie met stenen en straatmeubilair na de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.