Terug

Volg Vandaag Inside

VVD-prominent Klaas Dijkhoff reageert op mogelijke opvolging Mark Rutte

11 juli 2023, 08:54

VVD-prominent en oud-fractieleider Klaas Dijkhoff blijft erbij dat hij geen interesse heeft in het lijsttrekkerschap van de VVD, heeft hij gezegd bij Op1. De vraag wie de leider wordt van de VVD ligt open sinds Mark Rutte maandagochtend heeft gezegd dat hij zich niet herkiesbaar stelt. Dijkhoff werd lang genoemd als mogelijke opvolger van Rutte, maar stapte in 2021 uit de politiek omdat hij toe was aan iets anders.

De naam van Dijkhoff duikt ook nu weer op in de lijstjes in de media, onder meer van de panels van EenVandaag en RTL Nieuws. Dat heeft hem niet van gedachten doen veranderen. "Ik vind voor mij persoonlijk hoe ik bijvoorbeeld vader wil zijn niet te combineren met het beeld dat ik heb van wat een premier zou moeten leveren", vat hij de reden samen.

Dijkhoff zegt zijn keus te hebben gemaakt om niet meer fulltime politicus te zijn. Hij verwacht voorlopig ook niet van mening te veranderen, zeker "de komende veertien jaar".

Johan Derksen hoopt na de val van Kabinet Rutte-IV dat de VVD een beroep doet op Dijkhoff. Dat vertelde hij vrijdagavond per telefoon in De Oranjezomer. Bekijk het terug in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.