Terug

Volg Vandaag Inside

VVD grootste in zetelpeiling Eerste Kamer, BBB op 8 zetels

VVD grootste in zetelpeiling Eerste Kamer, BBB op 8 zetels

14 feb 2023, 13:25

De VVD is in de Eerste Kamerpeiling van EenVandaag en Ipsos met 15 zetels de grootste partij. Op enige afstand volgen de gezamenlijke fractie van GroenLinks en de PvdA (11), de PVV (9) en nieuwkomer BBB (8).

De VVD, die met Edith Schippers als voorvrouw de Eerste Kamerverkiezingen ingaat, heeft nu 12 zetels in de Senaat. In deze peiling komen er daar dus 3 bij. De andere coalitiepartijen doen het minder goed. Het CDA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 2019 nog 9 zetels, maar halveert bijna en houdt er nog 5 over. Ook de ChristenUnie halveert, van 4 in 2019 naar 2 nu. D66 blijft stabiel op 7 zetels.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.