Terug

Volg Vandaag Inside

Vrouw ziet af van topfunctie Premier League

Vrouw ziet af van topfunctie Premier League

30 dec 2018, 21:01

LONDEN (ANP) - In november werd Susanna Dinnage gepresenteerd als de aanstaande hoogste baas van de Premier League, maar bij nader inzien ziet de Engelse daar toch van af. Dinnage heeft de selectiecommissie vlak voor de jaarwisseling laten weten dat ze afziet van de baan. Dinnage zou Richard Scudamore begin 2019 opvolgen als bestuursvoorzitter van de hoogste Engelse voetbalklasse.

Dinnage maakte naam in hoge bestuursfuncties bij mediaorganisatie Discovery. Haar voordracht als hoogste baas van de Premier League werd door alle twintig clubs gesteund. Onduidelijk is waarom Dinnage, die als eerste vrouw aan het hoofd van de meest lucratieve voetbalcompetitie ter wereld zou komen te staan, nu ineens afziet van de topfunctie.

,,De selectiecommissie heeft de zoektocht hervat en praat met kandidaten'', meldt de Premier League in een korte verklaring. ,,Er wordt geen commentaar gegeven totdat er iemand is aangesteld.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.