Terug

Volg Vandaag Inside

Vrouw Patrick Kluivert eist dat uitzending Opgelicht?! offline gaat

Vrouw Patrick Kluivert eist dat uitzending Opgelicht?! offline gaat

15 jan 2020, 20:38

Rossana Kluivert, de vrouw van Patrick Kluivert, heeft woensdagmiddag in de rechtbank in Lelystad geëist dat AVROTROS de uitzending van Opgelicht?! waarin aandacht werd besteed aan haar organisatie Dog Rescue Center op Curaçao offline haalt. Ook wil ze dat de omroep de uitspraken die in de uitzending worden gedaan over de hondenkennel rectificeert.

In de uitzending van afgelopen november kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord die zich eveneens inzetten voor honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt.

Daarnaast kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro's aan marketingkosten zou hebben betaald en een winkelpand huurt.

Kluivert verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. AVROTROS stelde echter dat ze wel was uitgenodigd om te reageren, maar dat Kluivert geen gebruik wilde maken van deze mogelijkheid.

Voor de rechter herhaalden de beide partijen grotendeels hun standpunten. Advocaat Royce de Vries (zoon van Peter R.), die Kluivert bijstaat, sprak van een 'emotionele zaak'. Dit is haar levenswerk; Dog Rescue Center hoort niet in een programma met de titel Opgelicht?!."

De rechtbank in Lelystad velt 29 januari een oordeel over de zaak.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.