Terug

Volg Vandaag Inside

Vrijgelaten Promes niet in selectie voor duel FC Utrecht

Vrijgelaten Promes niet in selectie voor duel FC Utrecht

15 dec 2020, 21:43

Quincy Promes maakt geen deel uit van de selectie van Ajax voor het bekerduel van woensdag met FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA. De aanvaller werd dinsdag door de politie op vrije voeten gesteld nadat hij zondag was gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een steekpartij, die in juli plaatsvond in een loods in Abcoude. Hierbij liep een familielid van de voetballer onder meer zeer ernstig knieletsel op.

De 28-jarige Promes blijft nog wel verdachte in de zaak, maar hij wordt niet voorgeleid aan de rechter-commissaris. Behalve een ernstige verdenking moeten daarvoor gronden aanwezig zijn, zoals vluchtgevaar, gevaar voor herhaling of de vrees dat iemand het onderzoek saboteert. Die gronden zijn er niet, aldus het OM.

Promes ontkent iedere strafbare betrokkenheid en heeft de politie gevraagd om getuigen van de steekpartij te horen. 'Hij wordt beschuldigd maar dat wil niet zeggen dat hij schuldig is', reageert woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax. 'Het spreekt voor zich dat er eerst een gesprek met Quincy zal plaatsvinden en daar gaan we nu niet op vooruitlopen.'

In de nieuwste editie van Koffie met Valentijn reageert Valentijn op de situatie van Quincy Promes. Bekijk hieronder de video.

Koffie met Valentijn: ’Ik denk dat Ajax Promes dan gewoon laa...
15:10
Koffie met Valentijn: ’Ik denk dat Ajax Promes dan gewoon laa...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.