Terug

Volg Vandaag Inside

Vrienden Pröpper en Van Ginkel samen terug bij Vitesse

Vrienden Pröpper en Van Ginkel samen terug bij Vitesse

1 feb 2023, 08:34

Marco van Ginkel keert terug bij Vitesse. De 30-jarige middenvelder ondertekende een contract tot de zomer van 2024 in Arnhem. Van Ginkel mocht vertrekken bij PSV, waar hij dit seizoen amper speeltijd kreeg.

De achtvoudig international van Oranje gaat bij Vitesse weer samenspelen met Davy Pröpper, die vorig jaar bij PSV abrupt stopte met voetballen, maar nu in Arnhem zijn profcarrière heeft hervat. "Ik ben de afgelopen tien jaar op veel mooie plekken geweest, maar een comeback bij Vitesse heb ik in de tussentijd altijd in mijn hoofd gehouden", aldus de middenvelder, die doorbrak in het geel-zwart. Hij verhuisde in 2013 naar Chelsea en speelde later voor AC Milan, Stoke City en in meerdere periodes voor PSV. "Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy hetzelfde heeft gedaan. Het voelt alsof er oude tijden herleven, ook met de huidige technische staf bij Vitesse."

Eerder dit seizoen keerde oud-speler Phillip Cocu als trainer al terug bij Vitesse. De club versterkte zich deze winter ook met de Franse verdediger Nicolas Isimat-Mirin, die net als Cocu, Pröpper en Van Ginkel een verleden heeft bij PSV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.