Terug

Volg Vandaag Inside

'Vriend Rai Vloet na dodelijk ongeval op de A4: 'Ik heb niet gereden en niet gedronken''

'Vriend Rai Vloet na dodelijk ongeval op de A4: 'Ik heb niet gereden en niet gedronken''

18 nov 2021, 21:28

De politie Noord-Holland heeft aan De Telegraaf bevestigd te weten wie er achter het stuur zat bij het ongeluk op de A4, waarbij een 4-jarig jongetje zwaargewond raakte en later overleed in het ziekenhuis. Een Volkswagen Golf GTI met daarin Heracles-speler Rai Vloet en een vriend van hem, een 27-jarige man uit Veldhoven en speler van derdedivisionist UNA, botsten een kleine week geleden met hoge snelheid op de achterkant van een auto met daarin een jong gezin.

De politie Noord-Holland bevestigt aan De Telegraaf te weten wie er heeft gereden: 'Dat klopt. Dat heeft een van hen bekend.' De woordvoerder vertelt daarnaast dat bij één van de twee inzittenden uit een ademanalyse bleek dat hij alcohol had gedronken. De krant voegt eraan toe dat een ademanalyse normaal gesproken alleen bij bestuurders wordt uitgevoerd.

De 27-jarige vriend van Vloet heeft in een groepsapp verklaard dat hij niet de bestuurder was en niet had gedronken, wat door meerdere personen in zijn kring bevestigd wordt aan De Telegraaf. De politie zegt vanwege de privacywetgeving niet te kunnen beamen dat Vloet de bestuurder was. Ook de advocaat van Vloet en zijn vader, Wiljan Vloet, willen niet reageren.

Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan naar technisch bewijs. Zo wordt er gekeken naar de boardcomputer van de auto, camera's langs de snelweg en sporen en gegevens van mobiele telefoons. 'Zodra het onderzoek is afgerond wordt het dossier naar het Openbaar Ministerie gestuurd,' laat de woordvoerder van de politie weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.