Terug

Volg Vandaag Inside

Vranjes maakt zich ook onmogelijk in Bosnië

Vranjes maakt zich ook onmogelijk in Bosnië

29 nov 2018, 20:28

BRUSSEL (ANP) - Ognjen Vranjes is voor de tweede dag op rij in opspraak gekomen. De Bosnische voetballer van Anderlecht blijkt een tatoeage te hebben van Momcilo Djujic, een overleden legerleider met fascistische denkbeelden.

,,Vranjes heeft altijd gevochten voor wat hij waard was voor de nationale ploeg. Maar dit is onaanvaardbaar", laat de Bosnische voetbalbond weten. ,,Dit strookt niet met de waarden van onze bond en past niet bij een sportman die een voorbeeld voor onze jeugd moet zijn. Wij veroordelen elke verheerlijking van fascisme en hun aanhangers. Die berokkenen niet alleen ons, maar heel ons land grote schade."

Vranjes maakte zich woensdag al onmogelijk bij de leiding en supporters van Anderlecht. De oud-speler van AEK Athene verheerlijkte het geweld dat Griekse supporters dinsdagavond tegen de aanhang van Ajax gebruikte tijdens een duel in de Champions League. Hooligans van AEK bekogelden de bezoekers uit Nederland met vuurwerk, stenen en ijzeren staven.

De directie van Anderlecht heeft al maatregelen aangekondigd. Fans van Anderlecht onderhouden een hechte band met supporters van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.