Terug

Volg Vandaag Inside

Vraagtekens bij toespraak vloekende De Wolf: 'Hoeveel gelovige mensen zijn hierdoor niet gekwetst?'

Vraagtekens bij toespraak vloekende De Wolf: 'Hoeveel gelovige mensen zijn hierdoor niet gekwetst?'

8 apr 2023, 00:00

De strenge toespraak van John de Wolf richting de aanhang van Feyenoord tijdens de verhitte Klassieker van afgelopen woensdag heeft voor de nodige ophef gezorgd. Zo zet humordeskundige Sibe Doosje zijn vraagtekens bij bewerkte filmpjes van een vloekende De Wolf.

Op het internet gaan er namelijk meerdere bewerkte video's rond van de toespraak van De Wolf. "Humor moet vrij zijn van censuur, maar je moet er wel over nadenken. Hoeveel gelovige mensen zijn door de godslastering van De Wolf niet gekwetst?", vraagt humordeskundige Doosje zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens Doosje blijkt dat het aansteker-incident in De Kuip met Davy Klaassen door de achterban van Feyenoord wordt gebagatelliseerd. "De Feyenoord-aanhang is al lang weer overgegaan tot de orde van de dag", aldus humordeskundige Doosje.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Zo heeft De Bond tegen Vloeken zich al kritisch uitgesproken over de toespraak van De Wolf richting de Feyenoord-fans. "Helaas werd de kracht van dit optreden ontsierd door een nodeloze en kwetsende vloek. Zijn boodschap was: 'gebruik je verstand'. Dat geldt ook voor de keuze van je woorden voor een vol stadion", vindt de bond. Ze wijst erop dat De Wolf de vloek ook nog eens debiteerde in de week dat christenen het lijden van Jezus Christus herdenken.

"Ik weet niet of John de Wolf weet dat wij leven in de "stille" week, die eindigt in het wonder dat God zich met ons wil verzoenen. Hoe verbijsterend is het dat De Wolf voor het oog van de hele wereld vraagt of God ons wil verdoemen", zegt directeur Kees van Dijk.

Gods Naam is heilig en ieder mens is even veel waard, benadrukt hij. "Daarom vinden wij het belangrijk dat met eerbied en respect wordt gesproken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.