Terug

Volg Vandaag Inside

'VPRO onderzocht mogelijk huiselijk geweld Theo Maassen'

'VPRO onderzocht mogelijk huiselijk geweld Theo Maassen'

24 jan 2024, 11:06

De VPRO heeft onderzoek gedaan naar mogelijk huiselijk geweld door Theo Maassen. De presentator wordt door verschillende vermeende slachtoffers in de Privé beschuldigd van huiselijk geweld.

Maassen werd vorig jaar aangesteld als presentator van Zomergasten. De VPRO werd voor de bekendmaking van dit nieuws door een medewerker al op de hoogte gesteld van de signalen rondom de presentator. Maassen zou vervolgens in een gesprek met de omroep aangegeven hebben dat het gezin weer in harmonie met elkaar leeft.

De VPRO wilde zich niet al te zeer mengen in het privéleven van de nieuwe medewerker en zag het naar verluidt niet als zijn taak 'rechter' te spelen. Volgens medewerkers werd er na dat gesprek geen verdere acties ondernomen door de omroep.

In gesprek met het ANP vertelt een woordvoerster van de VPRO nu dat de omroep in het voorjaar van 2023 is geattendeerd op een mogelijke kwestie die zich zou hebben afgespeeld in de privésfeer van Maassen. "Dat was aanleiding om als werkgever na te gaan of er ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen hebben plaatsgevonden in onze werkrelatie met Theo Maassen, recent maar ook in het verleden. Dit is niet geconstateerd, er zijn ook geen klachten of meldingen bekend."

De woordvoerster geeft ook aan dat de VPRO geen onderzoek heeft gedaan naar het privéleven van Theo Maassen. "Er is wel gesproken met direct betrokkenen, maar de VPRO doet hier gezien de privésfeer geen mededelingen over. Alles overwegend heeft de hoofdredactie geen reden gezien om Theo Maassen niet in te schakelen als presentator van Zomergasten."

In Privé wordt er met verschillende (ex)-vriendinnen over hun relatie met Maassen gesproken en blijkt dat de minnares en de vrouw van Maassen contact met elkaar zochten en er een appwisseling tussen de twee ontstond. Zo zou er meerde malen in een van de apps beschreven handgemeen hebben plaatsgevonden, wanneer zijn vrouw hem met zijn overspel confronteerde. De appconversatie tussen de vrouwen omvat een periode van drie jaar, waarin om verschillende redenen nooit aangifte is gedaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.