Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitterskandidaat Barça mikt op hereniging Messi en Neymar

Voorzitterskandidaat Barça mikt op hereniging Messi en Neymar

15 dec 2020, 23:16

Jordi Farre heeft twee speerpunten voor de toekomst van FC Barcelona. Hij wil absoluut Lionel Messi behouden voor de Catalaanse club en Neymar moet terugkeren. Dat zei de Spanjaard tegen persbureau AFP. Hij is kandidaat voor het voorzitterschap van Barça.

Farre, een 45-jarige zakenman, was een van de aanstichters voor het ontslag van de vorige voorzitter Josep Bartomeu. Die haalde nog net voor zijn vertrek Ronald Koeman binnen als de nieuwe coach. In zijn campagne voor de verkiezingen op 24 januari paait hij de fans van Barcelona met gratis tatoeages en pizza's.

Messi wilde afgelopen zomer graag weg bij Barcelona, maar de club kon hem houden aan zijn contract. Na dit seizoen kan de superster wel weg, maar Farre beschouwt het als zijn taak de Argentijnse topscorer voor de club te behouden. 'Messi is cruciaal voor de club. Ik hoop dat ik de verkiezing win en het eerste dat ik ga doen is Messi een nieuw contract laten tekenen.'

Neymar terugkopen van Paris Saint-Germain is de best denkbare investering voor Barcelona, meent Farre. Neymar won in 2015 aan de zijde van Messi de Champions League. 'Hij is een spectaculaire voetballer. Deze club heeft wat vreugde nodig en Neymar heeft altijd een lach op zijn gezicht. Hij kost ons niet veel, want hij helpt ons aan extra inkomsten uit merchandising, tv-rechten en advertenties.'

De lijst met kandidaten voor het voorzitterschap van Barcelona, dat dit seizoen wisselvallig presteert, moet op 23 december definitief zijn. Een andere kandidaat is Joan Laporta, die al eens voorzitter was van 2003 tot 2010 en met Barcelona vier landskampioenschappen en twee titels in de Champions League vierde.

Bekijk hieronder Messi en Neymar samen in actie in het legendarische comeback-duel van Barcelona tegen PSG in 2017.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.