Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitter Union Berlin viert promotie op wc

Voorzitter Union Berlin viert promotie op wc

28 mei 2019, 11:38

Voorzitter Dirk Zingler van 1. FC Union Berlin heeft de promotie van zijn club naar de Bundesliga op een wel heel bijzondere plek gevierd. Zingler, sinds 2004 voorzitter van de club uit Berlijn, hield het in de laatste minuten van de return tegen VfB Stuttgart van de spanning niet meer uit op de tribune. Samen met zijn vrouw zocht hij de wc's op.

''Zij zat op het damestoilet, ik op het herentoilet. En nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, zijn we elkaar voor de wc's in de armen gevlogen'', zei Zingler. ''Ik heb 40 jaar lang op deze dag gewacht. En nu het eindelijk zo ver is, voelt het vreemd aan. Het is nog een beetje surrealistisch, ik kan het nog niet geloven.''

De roemruchte cultclub uit de Duitse hoofdstad zakte in de eerste jaren onder het bewind van Zingler af naar het vijfde niveau in Duitsland. Langzaam werkte Union Berlin zich echter weer omhoog. De 0-0 in de return tegen Stuttgart volstond maandag om voor het eerst naar de Bundesliga te promoveren. Woensdag volgt een uitgebreide huldiging in de stad, die wordt afgesloten in het Stadion An der Alten Försterei.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.