Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitter profbond tennissters WTA wil Russische speelsters niet weren

Voorzitter profbond tennissters WTA wil Russische speelsters niet weren

16 mrt 2022, 12:57

Steve Simon, de voorzitter van de profbond voor tennissters WTA, heeft laten weten dat hij niet van plan is Russische en Wit-Russische tennissters te weren uit toptoernooien na de Russische invasie in Oekraïne. 'Speelsters mogen niet gestraft worden voor het autoritaire leiderschap in hun land', zei hij tegen de BBC.

Tennissers uit Rusland en Wit-Rusland spelen nu onder neutrale vlag toernooien op de ATP en WTA Tour. Dat geldt onder meer voor Daniil Medvedev, tot afgelopen maandag de nummer 1 van de wereld bij de mannen.

De Britse minister van Sport, Nigel Huddleston, zei dinsdag dat hij er voorstander van is dat het alle Russische en Wit-Russische tennissers en tennissters verboden wordt deel te nemen aan de verschillende toptoernooien. Simon ging hier niet in mee.

'We hebben nog nooit atleten verboden deel te nemen vanwege de politieke positie die hun land inneemt', zei de WTA-baas. 'Er zou iets heel belangrijks moeten gebeuren om dit te doen veranderen. We weten niet waar de situatie in Oekraïne naartoe gaat, maar ik vind dat individuele atleten niet gestraft mogen worden door beslissingen van een autoritaire leider.'

Simon erkende echter dat hij weinig kan doen als nationale regeringen preventieve maatregelen zouden opleggen aan Russische en Wit-Russische speelsters. 'Ik hoop dat overheden zich daar niet mee gaan bezighouden', aldus de Amerikaan. 'Er zijn zoveel andere problemen om mee om te gaan. De tennissters zijn onschuldige slachtoffers. Hen uitsluiten vind ik oneerlijk.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.