Terug

Volg Vandaag Inside

Voorzitter Amerikaanse voetbalbond stapt onder druk op

Voorzitter Amerikaanse voetbalbond stapt onder druk op

13 mrt 2020, 09:19

Voorzitter Carlos Cordeiro van de Amerikaanse voetbalbond heeft onder grote druk zijn ontslag ingediend. Cordeiro lag onder vuur vanwege een verklaring die de bond heeft afgegeven in een rechtszaak die de nationale vrouwenploeg had aangespannen. De vrouwen van 'Team USA', die vorig jaar hun wereldtitel prolongeerden door Oranje in de finale te verslaan, vinden dat ze zowel financieel als qua faciliteiten worden achtergesteld bij de mannen.

In de verklaring van de bond staat dat de mannelijke voetballers in de VS meer geld krijgen dan de vrouwen omdat ze "een grotere verantwoordelijkheid" hebben en omdat ze "een hoger vaardigheidsniveau moeten hebben gebaseerd op snelheid en kracht". Het leidde tot veel kritiek van sponsoren en van de speelsters zelf. De voetbalsters droegen deze week voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Japan hun shirt binnenstebuiten, zodat het logo van de bond niet zichtbaar was.

Cordeiro zegt dat hij de verklaring die de bond heeft ingediend bij de rechtbank niet goed heeft gelezen. Hij bood daarvoor excuses aan en besloot op te stappen. De 64-jarige Cordeiro, geboren in India, was sinds 2018 voorzitter. Vicevoorzitter Cindy Parlow Cone volgt hem op, in ieder geval tot aan de bondsvergadering van februari volgend jaar. Parlow Cone, oud-international, is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Amerikaanse bond.

VIDEO - Ron Jans over ontslag: 'Een droom is omgeslagen in een nachtmerrie'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.