Terug

Volg Vandaag Inside

'Voormalig wielrenner Jumbo-Visma Rohan Dennis heeft zijn vrouw doodgereden'

'Voormalig wielrenner Jumbo-Visma Rohan Dennis heeft zijn vrouw doodgereden'

31 dec 2023, 10:24

Wielrenner Rohan Dennis is gearresteerd in Adelaide voor het doodrijden van zijn vrouw. Dat melden verschillende media in Australië.

De 33-jarige Dennis stond dit jaar nog onder contract bij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma, maar kondigde zijn afscheid aan. Hij zou zijn 32-jarige vrouw aan hebben gereden met een pick-uptruck. Melissa Dennis, familienaam Hoskins, is in een ziekenhuis in Adelaide aan haar verwondingen overleden. Dennis en zijn vrouw vormden een gezin met twee kinderen.

Volgens Australische media is Dennis opgepakt en later op borgtocht vrijgelaten. Hij wordt beschuldigd van 'dood door gevaarlijk rijgedrag en het in gevaar brengen van een mensenleven'. Dennis moet op 13 maart voor de rechter verschijnen.

Dennis was een erkend tijdritspecialist. Hij veroverde tweemaal de wereldtitel op die discipline en won etappes in de Tour de France, Ronde van Italië en Ronde van Spanje. Zijn overleden vrouw was succesvol als baanwielrenster en werd in 2015 met Australië wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Ze nam in 2017 afscheid als prof.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.