Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Vitesse-aanvaller Bony naar club Ten Cate

Voormalig Vitesse-aanvaller Bony naar club Ten Cate

29 jan 2020, 15:05

Wilfried Bony heeft een nieuwe club gevonden in het Midden-Oosten. De voormalige aanvaller van Vitesse voetbalt de komende twee jaar in Saudi-Arabië voor Al-Ittihad. Dat is de club waar Henk ten Cate trainer is en onder meer ook oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi speelt.

De 31-jarige Bony zat al sinds juni zonder club nadat zijn contract bij Swansea City was geëindigd. In zijn laatste halfjaar had de club uit Wales hem al uitgeleend aan het Qatarese Al-Arabi.

Bony voetbalde tussen 2011 en 2013 voor Vitesse. Mede dankzij 42 doelpunten in 65 competitiewedstrijden werd hij razend populair in de GelreDome. Bony werd in 2013 uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in de eredivisie. Zijn prestaties in Nederland leverden de aanvaller uit Ivoorkust een contract op bij Swansea, dat hem twee jaar later verkocht aan Manchester City. Bij die club slaagde hij niet waarna Bony in 2017 terugkeerde in Wales.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.