Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig teammanager PSV vertelt geweldige anekdote over René van der Gijp

Voormalig teammanager PSV vertelt geweldige anekdote over René van der Gijp

16 apr 2021, 16:30

In de Skiete Willy Podcast van Voetbal International haalt voormalig PSV-teammanager Mart van den Heuvel herinneringen op aan de periode van René van der Gijp bij PSV.

René begon in de jeugd van Feyenoord, maar werd na één jaar weggestuurd bij de Rotterdamse club. Op advies van Hans Kraay sr. tekende de aanvaller bij Sparta, waar hij twee jaar later debuteerde in het eerste elftal. Na vier seizoenen bij Sparta, en tweeënhalf seizoen in België bij Lokeren, tekende René in 1984 een contract bij PSV.

In Eindhoven trof René in diezelfde Hans Kraay sr. de technisch directeur van de club. Mart van den Heuvel, die in de PSV-periode van Gijp ook al voor de Eindhovense club werkte, kan zich nog goed herinneren hoe René de technisch directeur met regelmaat in de maling nam. ‘Als er iemand jarig was kregen we gebak, en dan had je hoorntjes en daar zat slagroom in. Maar Gijp die sprintte altijd naar binnen, haalde de slagroom eruit en deed er scheerschuim in’, lacht Van den Heuvel. 'En dan kwam Kraay sr. binnen, (nam een hap) en riep dan “Verdomme Gijp”.'

'Iedere keer trapte hij er weer in. Een hilarische man, die Gijp!’, besluit de voormalig teammanager.

Luister hieronder de Skiete Willy Podcast met Mart van den Heuvel. (Anekdote over René vanaf min. 16:30)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.