Terug

Volg Vandaag Inside

'Voormalig Sparta-voetballer verdacht in grote drugszaak'

'Voormalig Sparta-voetballer verdacht in grote drugszaak'

26 feb 2021, 20:48

Rachid Bouaouzan, voormalig speler van Sparta, maakt volgens justitie deel uit van een criminele organisatie rond de Rotterdamse drugsbaron Roger P. Dat meldt het AD.

De inmiddels 37-jarige Bouaouzan, die onder andere speelde voor Sparta en NEC, zit sinds eind 2020 vast in de gevangenis en moet aankomende dinsdag voor de rechter verschijnen. Bouaouzan wordt verdacht voor het smokkelen van grote hoeveelheden drugs en het witwassen van drugsgeld.

Horrotackle

Bouaouzan kwam tijdens zijn carrière al eerder in aanraking met justitie. De oud-aanvaller staat vooral bekend om zijn horrortackle ten opzichte van Go Ahead Eagles-speler Niels Kokmeijer op 17 december 2004. Kokmeijer brak zijn been door deze actie en moest noodgedwongen zijn loopbaan beëindigen.

De KNVB legde Bouaouzan uiteindelijk een schorsing van tien wedstrijden op. Sparta besloot direct om Bouaouzan de rest van dat seizoen niet meer op te stellen. Later klaagde ook het Openbaar Ministerie Bouaouzan aan voor zware mishandeling, wat later een een primeur bleek in het Nederlandse voetbal. Bouaouzan werd veoordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.