Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Spaanse bondsvoorzitter Rubiales aangehouden bij terugkeer in Spanje

3 apr 2024, 13:14

De voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, is bij aankomst op het vliegveld van Madrid aangehouden. Dat melden Spaanse media. Rubiales krijgt volgens de krant El País een dagvaarding om te getuigen voor een rechter.

De 46-jarige oud-bestuurder is verdachte in een corruptiezaak. In het strafrechtelijke onderzoek rond de toewijzing van de Spaanse Super Cup aan Saudi-Arabië werden vorige maand al meerdere mensen gearresteerd. Ook het huis van Rubiales in Granada en het hoofdkantoor van de Spaanse bond in Madrid werden hierbij doorzocht. De oud-voorzitter zelf verbleef op dat moment in de Dominicaanse Republiek. Met zijn arrestatie bij de terugkeer in Madrid werd toen al rekening gehouden.

Het Openbaar Ministerie in Spanje heeft vorige week ook 2,5 jaar gevangenisstraf voor Rubiales geëist voor de veelbesproken zoen tijdens het WK voetbal voor vrouwen. De voormalig voorzitter werd eind januari officieel aangeklaagd. Uit onderzoek was gebleken dat de controversiële kus die Rubiales op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso gaf tijdens de WK-medailleceremonie in augustus niet met wederzijdse toestemming was.

Onlangs reageerde Johan Derksen in Vandaag Inside op het wangedrag van de voormalig Spaanse bondsvoorzitter: "Je moet hem bij zijn kloten pakken!" Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.