Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig PSV-trainer Schmidt met Benfica kampioen van Portugal

Voormalig PSV-trainer Schmidt met Benfica kampioen van Portugal

27 mei 2023, 21:06

Benfica heeft voor het eerst sinds 2019 de Portugese voetbaltitel behaald. Het elftal van voormalig PSV-trainer Roger Schmidt won op de laatste speeldag met 3-0 van Santa Clara. Benfica blijft FC Porto, dat Vitória Guimarães met dezelfde cijfers versloeg, 2 punten voor.

Gonçalo Ramos kopte Benfica al in de 7e minuut op voorsprong. Na een klein half uur spelen liep de thuisploeg via Rafa Silva verder uit (2-0). Benfica stelde het kampioenschap in de 58e minuut helemaal zeker toen de Spanjaard Álex Grimaldo, na een handsbal, moeizaam een strafschop benutte.

Het is de 38e titel voor Benfica, dat de laatste drie jaar de eerste plaats twee keer aan FC Porto moest laten en één keer aan Sporting Portugal.

De 56-jarige Schmidt is bezig aan zijn eerste seizoen bij Benfica. Met PSV eindigde de Duitser in de Eredivisie twee keer als tweede achter Ajax. Wel won Schmidt met de Eindhovenaren een keer de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.