Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Oranjespeler Tim de Cler kiest voor nieuwe passie en maakt carrièreswitch

Voormalig Oranjespeler Tim de Cler kiest voor nieuwe passie en maakt carrièreswitch

23 aug 2023, 14:05

In plaats van op het voetbalveld staat Tim de Cler tegenwoordig achter de bar in het hart van Leiden, dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

De voormalig voetballer, bekend van clubs zoals Ajax, AZ, Feyenoord en AEK Larnaca, heeft nu twee horeca-ondernemingen: Koetshuis de Burcht en Grand Café de Burcht. "De horeca heeft me altijd wel getrokken. Toch was het een hele beslissing om te stoppen als scout bij Feyenoord en me er helemaal op te richten", deelt De Cler.

Het voetballen heeft plaatsgemaakt voor de werkzaamheden in de horeca. "Wij werken zelf vaak gewoon mee. Dat is leuk en je leert er een hoop van. Het is ook wel noodzakelijk, want personeel is best een lastig dingetje. Het is de hele week puzzelen om alles in goede banen te leiden", zegt De Cler over zijn betrokkenheid bij de dagelijkse gang van zaken."

De keuze voor Leiden is geen vreemde, vertelt de Cler. "Ik kwam er als kind altijd al heel graag. Het is toch een historische plek, vol heroïek. De Leidenaren hebben er in het verleden tegen de Spanjaarden gevochten. De oude vesting hoort bij de stad. Dat ik er sinds twee jaar werk is een grappige draai van het leven.”

De Cler bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd als voetballer, maar heeft het voetbalwereldje definitief gedag gezegd. “Ik was bij Feyenoord in de jeugd ook twee jaar assistent-trainer. Dat vond ik heel leuk. Maar als je ziet wat je er allemaal voor moet doen. Daar ga ik niet aan beginnen. Het hoofdstuk in het profvoetbal heb ik helemaal afgesloten.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.