Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Liverpool-trainer Houllier (73) overleden

Voormalig Liverpool-trainer Houllier (73) overleden

14 dec 2020, 12:37

Oud-voetbaltrainer Gérard Houllier is overleden. Dat gebeurde een paar dagen nadat de 73-jarige Fransman in een ziekenhuis in Parijs een nieuwe operatie aan de aorta had ondergaan. Drie weken eerder was Houllier ook al geopereerd, maar een nieuwe ingreep bleek nodig.

Houllier was van 1992 tot 1993 bondscoach van Frankrijk. In 2001 won hij met Liverpool de UEFA Cup, de voorganger van de Europa League. Houllier had verder ook Paris Saint-Germain, RC Lens, Olympique Lyon en Aston Villa onder zijn hoede. Houllier is de derde grote naam in de Franse voetbalwereld die dit jaar is overleden, na Michel Hidalgo (in maart) en Robert Herbin (in april).

Houllier, opgeleid tot leraar Engels, leefde als begin twintiger al een jaar in Liverpool waar hij een vaste bezoeker werd van de Kop, de tribune met het fanatiekste deel van de aanhang. Het maakte hem in 1998, toen hij als coach terugkeerde bij de Engelse club, meteen geliefd. Drie jaar later won hij met Liverpool niet alleen de UEFA Cup maar ook de FA Cup en de League Cup. Het seizoen erop onderging Houllier een levensbedreigende hartoperatie waarna hij terugkeerde op de bank.

"FC Liverpool treurt om de dood van voormalig manager Gerard Houllier, op 73-jarige leeftijd", schreef de club op de website. Houllier wordt omschreven als de man die van Liverpool weer een grootmacht maakte. "Hij wordt gekoesterd als een revolutionaire en vitale figuur in de moderne geschiedenis van de club."

Ook Paris Saint-Germain en Aston Villa betoonden hun medeleven. Bij de Franse nationale ploeg stapte hij na een jaar op na het missen van deelname aan het WK van 1994. Wel bleef hij technisch directeur en kreeg hij veel lof voor zijn rol op de achtergrond bij het behalen van de wereldtitel in 1998.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.