Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig KNVB-voorzitter Van Praag: 'De koning moet naar Qatar'

Voormalig KNVB-voorzitter Van Praag: 'De koning moet naar Qatar'

4 nov 2022, 18:55

Michael van Praag vindt dat koning Willem-Alexander naar Qatar moet afreizen tijdens het WK voetbal, zo vertelt hij bij Sven op 1. Volgens Van Praag kan de koning een belangrijke rol spelen in Qatar.

De oud-voorzitter van de KNVB vindt het goed dat een overheidsdelegatie van Nederland afreist naar het Midden-Oosten. De Nederlandse overheid kan in Qatar namelijk de misstanden in het land aankaarten, zo vindt Van Praag. "Dit is wel de kans om op hoog niveau hier wat mee te doen", vertelt de 75-jarige Amsterdammer, die het liefst de koning naar de oliestaat ziet afreizen.

"Als je kijkt naar de protocollen kan meneer Rutte misschien niet eens met de emir in aanraking komen, maar de koning wel! Dus ik zou dat een kans vinden om te zeggen: 'jongens kijk eens hoe jullie met de mensen omgaan daar'", concludeert Van Praag.

Het is nog onbekend wie namens de Nederlandse overheid naar Qatar gaat later deze maand.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.