Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Formule 1-baas  Mosley schoot zichzelf dood na diagnose kanker

Voormalig Formule 1-baas Mosley schoot zichzelf dood na diagnose kanker

29 mrt 2022, 19:04

Max Mosley, voormalig F1-baas, heeft zichzelf op 81-jarige leeftijd met een shotgun om het leven gebracht, dat meldt the BBC. Uit een gerechtelijk onderzoek blijkt dat Mosley zichzelf dood heeft geschoten nadat hem werd verteld was dat zijn kanker terminaal was.

De familie van Mosley meldde destijds dat hij was overleden na een lange strijd tegen kanker. Vandaag bleek tijdens een hoorzitting in de rechtbank dat Mosley te horen had gekregen dat hij nog maar enkele weken te leven had. Mosley had een briefje op zijn slaapkamer geplakt met de tekst 'Niet naar binnen, bel de politie' en schoot zichzelf vervolgens dood. Een buurman en zijn huishoudster vonden het briefje en belden vervolgens de politie.

'We waren als broers voor meer dan vijftig jaar', zei Bernie Ecclestone, de oud-topman van de Formule 1 vorig jaar. 'Dit is een groot verlies. Maar aan de ene kant ben ik opgelucht. Aan zijn lijden is een einde gekomen.'

Ecclestone en Mosley worden gezien als de mensen die de Formule 1 van een vrij amateuristische bezigheid hebben omgevormd tot een professioneel instituut met aanzien, waarin sinds jaar en dag vele miljoenen in omgaan. Ook maakten ze de sport met veel maatregelen veiliger. 'We zaten niet altijd op één lijn', zei Ecclestone. 'Wel slaagden we er altijd in onze meningsverschillen uit te praten en tot een gezamenlijke oplossing te komen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.