Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Barcelona-preses Rosell komt vrij

Voormalig Barcelona-preses Rosell komt vrij

27 feb 2019, 19:45

MADRID (ANP/DPA) - Voormalig FC Barcelona-voorzitter Sandro Rosell wordt na twee jaar voorarrest vrijgelaten. Dat zegt zijn advocaat Pau Molins. Rosell zit een kleine twee jaar vast op verdenking van het opzetten van een criminele organisatie en het witwassen van bijna 20 miljoen euro. Hij staat sinds maandag voor de rechter, net als zijn vrouw Marta en vier anderen.

Rosell (54) verscheen maandag nog met handboeien om bij het gerechtshof in Madrid. Hij zou als marketeer onder meer 15 miljoen euro aan provisie voor de tv-rechten van het Braziliaanse elftal in eigen zak hebben gestoken. Daarnaast streek hij op illegale wijze 5 miljoen euro op voor een sponsordeal tussen de 'Seleção' en een Amerikaanse sportartikelenfabrikant. Het OM eist elf jaar cel tegen hem en een boete van 59 miljoen euro. Rosell heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn.

Zijn cliënt is ,,zeer gelukkig'', over de vrijlating, zei Molins, die van gerechtigheid sprak. Rosell blijft wel onder gerechtelijk toezicht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.