Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Barca-trainer Setién: Messi is moeilijk te coachen

Voormalig Barca-trainer Setién: Messi is moeilijk te coachen

1 nov 2020, 16:25

Quique Setién, de in augustus ontslagen trainer bij Barcelona, heeft een opvallende uitspraak gedaan over sterspeler Lionel Messi. Volgens hem is de zesvoudig Ballon d'Or winnaar een van de beste spelers aller tijden, maar tegelijkertijd moeilijk te coachen.

"Er is een andere kant aan hem", vertelde Setién, die na de 8-2 nederlaag in de Champions League tegen Bayern München aan de kant werd geschoven bij de Catalaanse club. "Het is ingewikkeld om hem te coachen. Iets wat inherent is aan veel atleten. Je ziet dingen die je niet verwacht. Er zijn spelers die niet makkelijk te managen zijn. Leo is daar een van, het is waar."

Setién legde zich daar bij neer. "Je moet ook in gedachten hebben dat hij de beste speler aller tijden is. En wie ben ik om hem te veranderen?"

Messi probeerde deze zomer Barcelona te verlaten, maar bleef uiteindelijk verbonden aan de club om zijn contract dat nog één seizoen doorloopt uit te dienen. Onder Setiéns opvolger Ronald Koeman heeft de 33-jarige Argentijn dit seizoen in acht wedstrijden drie keer gescoord. Al zijn goals vielen uit een strafschop.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.