Terug

Volg Vandaag Inside

Voormalig Ajacied Labyad moet Ajax tienduizenden euro's terugbetalen

Voormalig Ajacied Labyad moet Ajax tienduizenden euro's terugbetalen

6 feb 2023, 11:40

Zakaria Labyad moet Ajax tienduizenden euro's terugbetalen, zo heeft de arbitragecommissie van de KNVB maandagochtend geoordeeld volgens het AD. De Amsterdamse club is op zijn beurt de speler geen geld verschuldigd.

Het geschil heeft betrekking op de moeizame breuk tussen speler en club. Labyad (29) scheurde namelijk op 12 april 2022 zijn kruisband af, waarna zijn aflopende contract een maand later niet werd verlengd. De zesvoudig Marokkaans international eiste vervolgens een financiële compensatie van Ajax vanwege zijn inkomensverlies en medische kosten.

De arbitragecommissie heeft al die verzoeken nu afgewezen. Labyad zelf moet Ajax echter wél een bedrag betalen, namelijk: bijna 50.000 euro aan operatiekosten, die Ajax eerder had verrekend met zijn transitievergoeding. Omdat het een eindvonnis betreft, kan Labyad niet beroep.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.