Terug

Volg Vandaag Inside

'Voor veel mensen is het een afknapper als Noppert beslissende penalty van Messi tegenhoudt'

'Voor veel mensen is het een afknapper als Noppert beslissende penalty van Messi tegenhoudt'

8 dec 2022, 00:00

Andries Noppert kan zich na vanavond onsterfelijk maken door de nul te houden tegen het Argentinië van Lionel Messi. Toch zijn er volgens columnist Willem Vissers 'heel veel mensen in de voetbalwereld' die de kleine Argentijn eerder een succes gunnen dan het Nederlands elftal.

"Ik heb liever dat we van Argentinië verliezen dan van een ander land. Messi is de beste speler van de laatste vijftien jaar", zegt Willem in een interview met de Volkskrant. "Het blijft interessant om te volgen of hij wereldkampioen kan worden. Voor heel veel mensen in de voetbalwereld is het een afknapper als Andries Noppert vanavond de beslissende penalty van Messi tegenhoudt. Ze willen dat Argentinië kampioen wordt, als een bekroning op zijn carrière."

Voor Willem is het geen emotioneel moment om Messi misschien wel voor de laatste keer te zien spelen in het shirt van Argentinië. "Ik zit er iets anders in. Ik houd van avontuurlijk en aanvallend voetbal, dus degene die dat durft te spelen, heeft bij mij een streepje voor. Ik vind het leuk als Nederland met goed voetbal wint. Maar als Messi vanavond de hele Nederlandse defensie oprolt, zal ik daar als sportliefhebber ook van genieten", aldus de columnist van de Volkskrant.

Noppert kijkt op de persconferentie voorafgaand aan de kwartfinale van het WK tussen Oranje en Argentinië nuchter uit naar de clash met Messi. Bekijk het in de video hieronder.

Noppert kijkt nuchter naar confrontatie met Messi: 'Hij is ook maar een mens'
1:01
Noppert kijkt nuchter naar confrontatie met Messi: 'Hij is ook maar een mens'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.