Terug

Volg Vandaag Inside

Voor Sjaak is er één terechte kampioen: 'Ajax staat heel het seizoen bovenaan'

Voor Sjaak is er één terechte kampioen: 'Ajax staat heel het seizoen bovenaan'

8 apr 2020, 14:20

Ook 'Mister Ajax' Sjaak Swart ondervindt de gevolgen van het coronavirus. Hij heeft trainingscomplex De Toekomst ingeruild voor zijn huis in Diemen, waar hij voornamelijk binnen zit: 'Ik zit in de risicogroep, hè,' vertelt Sjaak aan het Algemeen Dagblad.

Zijn dierbaren vertellen hem ook om binnen te blijven in deze barre tijden: 'Mijn kleinkinderen, ik heb er vier van 27, 26, 24 en 20, zeggen het elke dag: opa, je blijft binnen, hoor. We willen je nog lang niet kwijt. Ze bellen me vijf keer per dag. Schatten zijn het, mijn dochters ook trouwens. De boodschappen worden voor de deur gezet, lief hè.'

Ook Sjaak z'n voetbalvrienden denken veel aan de 81-jarige oud-international. Hij wordt regelmatig gebeld door iemand uit het wereldje: 'Mijn oud-ploeggenoot Bennie Muller belt drie keer per dag. Hoe gaat het, Sjaak? Kom je de dag een beetje door, Sjaak? En zo gaat de telefoon eigenlijk heel vaak. John van ’t Schip, Donny van de Beek, Ronald Koeman, Keje Molenaar, Dick Schoenaker, zo kan ik nog wel even doorgaan. Mensen zijn bezorgd en laten van zich horen. Dat doet me heel erg goed,' aldus 'Mister Ajax.'

De Ajacied in hart en nieren heeft ook een oplossing voor het einde van de Eredivisie: 'De competitie afmaken wordt een lastig verhaal. Ik heb het al eerder gezegd: dan moeten we maar de huidige stand van de eredivisie gebruiken. Dan is Ajax kampioen, ja. We staan toch ook al heel het seizoen bovenaan?' De KNVB hoopt snel met een besluit te kunnen komen over de hervatting of beëindiging van de Eredivisie. Vooralsnog volgt de voetbalbond de richtlijnen van de UEFA, dat houdt in dat de competities afgemaakt moeten worden.

VIDEO - Sjaak Swart in Koning TOTO-commercial

Sjaak Swart in nieuwe Koning TOTO-commercial
1:17
Sjaak Swart in nieuwe Koning TOTO-commercial

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.